2-2.jpg
kosskiszobon-2.jpg
2-2.jpg

2020.10.16. 

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Szülők!

A járványhelyzet miatt a rendes fogadóórák és szülői értekezletek elmaradnak. DE! Lehetőséget kívánunk nyújtani Önöknek, hogy tanárainkkal telefonon konzultálhassanak gyermekeik előrehaladása ügyében, a megadott időpontokban tanáraink rendelkezésre állnak. Kérem, éljenek a lehetőséggel.

Fogadóóra táblázat megtekintése

 

Vezetőség


 


2020.09.08.

ISKOLAI JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEK ÉS ELJÁRÁSREND

Az iskola épületébe való belépéskor mindenkinek kötelező a lázmérés és a kézfertőtlenítés. Erre a célra a portán lázmérő és fertőtlenítőszer áll rendelkezésre. A lázmérést és a fertőtlenítést a portaszolgálatos kolléga végzi és ellenőrzi.

Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével. Számukra is előírás a lázmérés és a kézfertőtlenítés, valamint kötelező a maszk rendeltetésszerű viselése.

A tanítás megkezdését követően a takarító kollégák fertőtlenítik a közös helyiségek és tantermek kilincseit, felületeit, az ablakok fogantyúit, valamint az iskola korlátjait fertőtlenítő lemosással tisztítják.

Az osztálytermekben valamint az udvaron a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Az iskola folyosóin kötelező a maszk viselése. Ellenőrzi a folyosói ügyeletre beosztott kolléga.

A mosdóban, a folyosókon kötelező betartani a védőtávolságot.

A tanítási órák lebonyolítását igyekszünk az adott osztály számára lehetőleg ugyanazon tanteremben biztosítani.

Nyelvi órák csoportbontása, illetve szaktantermi informatika óra befejeztével a takarító kolléga fertőtleníti a tantermet (kilincs, felületek, ablakok fogantyúi).

Jó idő esetén támogatjuk a szabadtéri tanítási órákat, amennyiben azt a tantárgy jellege is lehetővé teszi.

A testnevelés órákat lehetőség szerint szabadban kell tartani.

A tanítási órák végén minden tanulói padot és tanári asztalt fertőtleníteni kell. Esti tagozatos oktatási napokon a tagozat által használt termeket mind a nappalisok, mind az esti tagozatos diákok után külön fertőtleníteni kell.

A gimnáziumban a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket a mai nappal felfüggesztem.

Amennyiben az iskola tanulóinak vagy dolgozóinak közvetlen családjában koronavírus fertőzés áll fenn, az adott tanuló/szülője, illetve az adott dolgozó köteles jelezni az iskola igazgatójának. Tanuló esetén a szülői jelzés alapján a tanulót az igazgató mentesítheti az iskolába járás alól. Ez idő alatt is köteles a tanuló a számára megküldött tananyagokat feldolgozni, a feladatokat elkészíteni, és azokat a megbeszélt időre és módon a szaktanárnak eljuttatni.

Az a tanuló/pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Amennyiben az iskola valamely tanulója vagy dolgozója bizonyítottan koronavírussal fertőződött, köteles az iskola felé írásban bejelenteni. A bejelentést az igazgató haladéktalanul jelzi felettesének. Egész osztályra vagy egész iskolára vonatkozó digitális munkarendet az Operatív Törzs, rendkívüli szünetet pedig az Oktatási Hivatal rendelhet el, melyről az intézményt értesíti.

A járványügyi intézkedések a közzétételtől érvényesek és a visszavonásukig érvényben vannak.

 

Németh Gábor sk.
igazgató

  


2020.08.27.

IGAZGATÓI TÁJÉKOZTATÓ - Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020/2021-es tanévet hagyományos oktatási formában kezdjük szeptember 1-jén.
Az oktatási intézményekre érvényes járványügyi előírásokról a mellékelt linken tájékozódhatnak:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/tanevnyito_2020/intezkedesi_terv_koznev_int

A 9.A. és 9.NY osztályokban tanulók szüleinek 2020.szeptember 4-én 17 órakor tartunk szülői értekezletet.

 

Németh Gábor 

igazgató


2020.08.27. 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az új tanév 2020. szeptember 1-jén, kedden kezdődik.

NAPPALI TAGOZAT

8.30 - gyülekezés a gimnáziumban
9.00 - Veni Sancte szentmise és évnyitó a szobi Szent László plébániatemplomban

Ezt követően 3 osztályfőnöki órára kerül sor.

Tankönyvosztás:
11-12.évfolyamok: keddi nap
9-10. évfolyamok: szerdai naptól folyamatosan

Megjelenés ünneplőben.

ESTI TAGOZAT

2020. szeptember 1. kedd
16.30- tanévnyitó megbeszélés a gimnáziumban

 


2020.07.10.

Kedves Érdeklődő!

 

Tájékoztatjuk, hogy intézményünkben,

2020. augusztus 12-én (szerda) és 2020. augusztus 19-én (szerda) lesz ügyeleti nap 9-15 óra között.

2020. augusztus 24-től , hétfőtől-péntekig az ügyintézés 9-15 óra között.

 

ESTI TAGOZATOS GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOKBA IS EZEKEN A NAPOKON LEHET BEIRATKOZNI!

 

Telefon: 06 30 944 4937
E-mail: szlaszlo.titk@gmail.com


 2020.07.03.

Kedves Diákok!

Az 2020. augusztusi javítóvizsgák időpontjai és tételsorai megtekinthetők a Gimnázium / Javítóvizsga menüpont alatt: MEGTEKINTÉS

Eredményes felkészülést kívánunk!

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.06.09

Kedves Diákok!

A digitális távoktatás és egyben a tanév végéhez érkeztünk. 2020. június 15.-én mindannyian megtudhatjátok a tanév során kifejtett munkátok eredményét. A hatályban lévő rendelkezések szerint tanévzáró ünnepséget nem tarthatunk. A bizonyítványokat osztálykeretben vehetitek át. Ez majd a következő időrendi beosztás szerint történik:

  9:00 óra   9/NY osztály

10:00 óra    9/A osztály

11:00 óra   10/A osztály

12:00 óra   11/A osztály

Kérlek, Titeket ne feledkezzetek meg a maszk viseléséről, hiszen továbbra is nagyon fontos, hogy: VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.06.05.

Kedves Végzős Diákok!

Régóta várunk erre a napra. Nos, elérkezett. Az érettségi vizsgák eredményének hivatalos közlése, azaz az érettségi bizonyítványok átadása 2020. június 16.-án 13:00 órakor lesz. Gyülekező 12:30-tól a gimnázium aulájában lesz.

 

A szóbeli vizsga kezdő időpontja 2020. június 16. 8:00 óra. Minden szóbeli vizsgázónak 7:30 –ra meg kell érkeznie a gimnáziumba.

 

Kérlek Titeket, hogy legyetek pontosak.

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.05.26.

Kedves Végzős Diákok!

Véget ért az érettségi írásbeli vizsgaidőszak. Hogy milyen eredményt értetek el, azt megtudhatjátok a kijavított vizsgadolgozatok megtekintésekor. Ennek időpontja: 2020. május 28-29.

A dolgozatokra 2020. június 2. napján 16:00 óráig lehet észrevételt tenni. A határidő elmulasztása jogvesztő. Észrevétel kizárólag a javítási-értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető.

Kérlek Titeket a megtekintésre ne csoportosan érkezzetek. Vigyázzunk egymásra!

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.04.28.

Rendkívüli felvételi eljárás

 

Kedves nyolcadikos diák, kedves szülő!

Intézményünk rendkívüli felvételi eljárást tart 2020. május 11-24. között. A megadott napokon 12-15 óra között van lehetőség a felvételi elbeszélgetésre. 

Amennyiben szeretne részt venni, a felvételi eljáráson, kérem előzetes bejelentkezését a 06 27 370-121-es telefonszámon, vagy a szlaszlo.titk@gmail.com email címen. Kérjük, a gyermek hozza magával az ellenőrzőkönyvét, vagy az elektronikus napló kinyomtatott oldalait,  tanév végi eredményeket a felső tagozaton - bizonyítványmásolatokat, a központi írásbeli vizsga eredményéről szóló hivatalos dokumentumot, SNI, BTM szakvéleményt - amennyiben van!

 


 2020.04.17.

Kedves Végzős Diákjaink!

A sajtóból már értesülhettetek arról, hogy az idei érettségi időszak 2020. május 04-én kezdődik. Az érettségire vonatkozó szabályokat a Magyar Közlöny 2020. április 16-i számában találjátok meg. Keressétek a 119/2020. (IV.16.) Kormányrendeletet az érettségi megszervezéséről. A rendeletben a különböző tantárgyakból az írásbelik napját, kezdési időpontját is megtalálhatjátok.

Fontos információ, hogy idén sem előrehozott érettségit, sem szintemelő érettségi vizsgát nem lehet tenni. Ezeket a jelentkezéseket az Oktatási Hivatal hivatalból törli. A végzős évfolyamra járó diákoknak néhány tantárgy kivételével csak írásbeli vizsgát kell tenniük. Ha ennek ismeretében bárki úgy dönt, hogy módosítani szeretné a jelentkezését, akkor megteheti azt. 2020. április 21-én éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet. A benyújtás módjára vonatkozó információt az Oktatási Hivatal honlapján találtok. Remélem, mindannyian úgy érzitek, hogy kellőképpen felkészültetek az elmúlt időszakban és abból sem származik semmilyen hátrányotok, ha most vállalkoztok az érettségire, tehát találkozunk 2020. május 04-én, a megmérettetés első napján.

A hátralévő időszakra további hatékony felkészülést kívánok!

 


2020.04.08.

Gimnáziumunk minden kedves dolgozójának, diákjának Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk! 
Bár a koronavírus járvány idején nem tudtunk/tudunk együtt készülni az ünnepekre, reméljük, hogy az alábbiak közlésével hozzájárulhatunk az otthoni, családi körben történő lelki felkészüléshez. 
 
 
Az iskola vezetősége

2020.04.03.

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy kedves kollégánk,

Csabák István

 2020. április 02-án visszaadta lelkét Teremtőjének.

EMLÉKE SZÍVÜNKBEN ÖRÖKKÉ ÉL!

„ Küzdöttél, de már nem lehet

a csend ölel át és a szeretet.

          Csak az hal meg, akit elfelejtenek,

         örökké él, akit nagyon szerettek.”

/Tóth Árpád/


 

Ügyintézés a titkárságon: kedden 9-11 óra között.


 

Kedves Diákok! 

Mint azt tapasztalhattátok, gimnáziumunkban kezdetét vette egy új időszak. Startolt a digitális távoktatás. A hét elején az osztályfőnökötök és a titeket tanító szaktanárok felvették veletek a kapcsolatot a Google Classroom informatikai rendszerben. A továbbiakban ez lesz az oktatás fő helyszíne.
Minden tanuló órarendje szerinti összes tantárgyához létrejött egy virtuális Tanterem. A tananyagot, a feladatokat azon a felületen kapjátok meg. A tanáraitok a továbbiakban ott tartják Veletek a kapcsolatot. A kapott üzeneteknek megfelelően kell elvégeznetek a napi feladatokat. Sok feladat határidős lesz, tehát napi szinten kell foglalkoznotok a tanulással.
Felhívom a figyelmeteket, hogy a tanárok által megadott határidőket tartsátok be, mert komoly következményei lesznek annak, ha valaki nem látogatja napi rendszerességgel a Tantermet, s az ott kapott feladatokat nem végzi el határidőre. 
Tanáraink a kiadott feladatokat értékelhetik, vagyis születnek jegyek a távoktatás időszakában is. 
Biztos vagyok benne, hogy jól tudunk majd együttműködni ebben a formában is, és sikeres tanévet zárunk júniusban.
 
Hockné György Éva
igazgató

 

Tájékoztató a digitális munkarend átmeneti intézkedéseiről

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményeknek szóló 1102/2020.(III.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszter a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020.(III.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. Ennek megfelelően gimnáziumunk 2020. március 16-tól bevezette a tantermen kívüli, digitális munkarendet.
 
Kedves Diákok! 
 
2020. március 16-17. tanítás nélküli munkanapok lesznek. Március 18-ától, szerdától, digitális munkarendben folytatódik számotokra is a tanítás. Ez azt jelenti, hogy bár nem jöhettek iskolába, a tanáraitoktól kapott útmutatások szerint folyamatosan tanulnotok kell, hogy a tanévet sikeresen be tudjátok fejezni. Tehát a tanév rendje szerinti tanítási napokon nincs tanítási szünet!
Az iskola nevelőtestülete azon dolgozik, hogy a jövőben a digitális munkarend szerint megkapjátok a szükséges tananyagot és segítséget az otthoni tanuláshoz. Mostantól sokkal nagyobb lesz a felelősségetek abban, hogy fegyelmezetten, okos időbeosztással elvégezzétek a feladatokat és betartsátok az útmutatásokat! A nevelőtestület meg fogja találni a módját annak, hogy a körülményekhez alkalmazkodva tanár és diák egyaránt eredményesen tudjon együttműködni, és sikeresen be tudjuk fejezni a tanévet.
Mi most a legsürgetőbb teendőnk?
 
1. Tanulás – tananyag
Átmenetileg, az első héten szerdától a tanáraitok a facebook messenger felületén jelezni fogják nektek, hogy ezen a héten pontosan mit kell otthon megtanulnotok és milyen határidővel, milyen feladatokat kell elvégeznetek.
A héten folyamatosan kialakítjuk a digitális tananyagbázist, amelyben szerepelni fog minden olyan tankönyv, munkafüzet, egyéb módon elérhető tananyag, amiket használnotok kell az otthoni tanuláshoz. Kérünk Benneteket, hogy valóban ezeket használjátok! 
2020. március 23-tól feltehetően egységes, digitális oktatásra alkalmas rendszeren keresztül tartjuk majd Veletek a kapcsolatot.
 
2. Tanulás – hogyan?
Okos időbeosztással, napirenddel, a tanulás ritmusának kialakításával. Mindenképpen a megadott határidőig végezd el a feladatokat, ne halogass, ne “torlódjanak” fel a tanulnivalók!
Az otthoni tanulás egyelőre nem karantén, a lakásból kimozdulhatsz, de szervezett programokon ne vegyél részt! Olyan helyre ne menj, ahol tömegek vannak.
Reméljük minél hamarabb véget ér ez a rendkívüli időszak, ismét találkozunk és még sok közös programban lesz együtt részünk!
 
 
                                          Hockné György Éva
                                                   igazgató

 


 

Kedves Diákok, Szülők!

 

2020. március 16-tól kötelező digitális távoktatás keretében tanítunk. Kérjük senki ne jöjjön a gimnázium épületébe újabb intézkedésig. A hagyományos tanítás szünetel. A részletes oktatásról a hétfői napon adunk tájékoztatást itt a honlapon.

Kérjük a diákokat, hogy email címükről indítsanak egy levelet nevükkel, osztályukkal az alábbi e-mail címre:

szlaszlo.titk@gmail.com

Akinek nincs e-mail címe, kérjük regisztráljon a www.gmail.com oldalon.

 

Bármilyen kérdés esetén kérjük hívja a titkárságot az alábbi számon:

0627 370121

 Az alábbi időpontokban vihetőek el az épületben maradt taneszközök:

10-12 óra között: 9a, 9ny

12-14 óra között: 10a, 11a

14-16 óra között: 12a.

Fontos, hogy ne csoportosan gyertek be, hanem 1-2 fő egyidőben. Többiek az udvaron várakozzanak.


 

Ideiglenes felvételi jegyzék

 

Ide kattintva elérhető ideiglenes felvételi jegyzékünk.


 

Szóbeli elbeszélgetés

Kedves nyolcadikos diákok, kedves szülők!

Egyházi fenntartású gimnázium lévén, lehetőségünk van szóbeli elbeszélgetés szervezésére. A szóbeli elbeszélgetés során azt vizsgáljuk, hogy a jelentkező az iskola által támasztott követelményeknek (általános: gimnáziumi oktatás, speciális: egyházi nevelés, hittani ismeretek) megfelel-e. Ennek érdekében kötetlen beszélgetésre kerül sor a szülő jelenlétében.

A szóbeli felvételi elbeszélgetésre előzetes bejelentkezést kérünk! A bejelentkezés történhet:

  • 06 27 370 121-es telefonszámon,
  • szlaszlo.titk@gmail.com -ra történő e-mail küldésével,
  • űrlap kitöltésével ide kattintva.

 

 


NYÍLT NAPOK A GIMNÁZIUMBAN

Kedves nyolcadikos diákok, kedves szülők!

 

Az alábbi időpontokban nyílt napot szervezünk a gimnázium életébe való betekintés céljából:

2019.november 13.

2019. november 14.

2019. november 26.

A program 8:30 órakor kezdődik. Lehetőség lesz óralátogatásra, kötetlen beszélgetésre diákokkal, tanárokkal, illetve diákjaink "élménybeszámolóit" tekinthetik meg.

Előzetesen az alábbi telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat: 

06 27 370 121 

Várjuk Önöket szeretettel!

 


 


 

A 2019-es zarándoklat képei felkerültek a Fotógalériába.

A képeket Ferenci Noel készítette. 

 

Gimis pólók


Tanévkezdés

Információk a tenévkezdéssel kapcsolatban.


Verébtábor


NYÁRI SZÜNET


HULLADÉKGAZDÁLKODÁS


Kompetencia mérés


Beiratkozás

2019-05-24 22:15:11

Tankönyvek

FONTOS!

Kérjük a kedves szülőket, tájékozódjanak ide kattintva! 

Köszönjük!


Rendkívüli felvételi eljárás

2019-05-08 14:25:49

 

KAPCSOLAT:

SZENT LÁSZLÓ GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

2628 SZOB ÁRPÁD U. 11.

TEL: 06 27 370 121 

       06 30 944-4937

EMAIL: szlaszlo.titk@gmail.com


 

 

 


2020.10.16. 

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Szülők!

A járványhelyzet miatt a rendes fogadóórák és szülői értekezletek elmaradnak. DE! Lehetőséget kívánunk nyújtani Önöknek, hogy tanárainkkal telefonon konzultálhassanak gyermekeik előrehaladása ügyében, a megadott időpontokban tanáraink rendelkezésre állnak. Kérem, éljenek a lehetőséggel.

Fogadóóra táblázat megtekintése

 

Vezetőség


 


2020.09.08.

ISKOLAI JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEK ÉS ELJÁRÁSREND

Az iskola épületébe való belépéskor mindenkinek kötelező a lázmérés és a kézfertőtlenítés. Erre a célra a portán lázmérő és fertőtlenítőszer áll rendelkezésre. A lázmérést és a fertőtlenítést a portaszolgálatos kolléga végzi és ellenőrzi.

Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével. Számukra is előírás a lázmérés és a kézfertőtlenítés, valamint kötelező a maszk rendeltetésszerű viselése.

A tanítás megkezdését követően a takarító kollégák fertőtlenítik a közös helyiségek és tantermek kilincseit, felületeit, az ablakok fogantyúit, valamint az iskola korlátjait fertőtlenítő lemosással tisztítják.

Az osztálytermekben valamint az udvaron a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Az iskola folyosóin kötelező a maszk viselése. Ellenőrzi a folyosói ügyeletre beosztott kolléga.

A mosdóban, a folyosókon kötelező betartani a védőtávolságot.

A tanítási órák lebonyolítását igyekszünk az adott osztály számára lehetőleg ugyanazon tanteremben biztosítani.

Nyelvi órák csoportbontása, illetve szaktantermi informatika óra befejeztével a takarító kolléga fertőtleníti a tantermet (kilincs, felületek, ablakok fogantyúi).

Jó idő esetén támogatjuk a szabadtéri tanítási órákat, amennyiben azt a tantárgy jellege is lehetővé teszi.

A testnevelés órákat lehetőség szerint szabadban kell tartani.

A tanítási órák végén minden tanulói padot és tanári asztalt fertőtleníteni kell. Esti tagozatos oktatási napokon a tagozat által használt termeket mind a nappalisok, mind az esti tagozatos diákok után külön fertőtleníteni kell.

A gimnáziumban a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket a mai nappal felfüggesztem.

Amennyiben az iskola tanulóinak vagy dolgozóinak közvetlen családjában koronavírus fertőzés áll fenn, az adott tanuló/szülője, illetve az adott dolgozó köteles jelezni az iskola igazgatójának. Tanuló esetén a szülői jelzés alapján a tanulót az igazgató mentesítheti az iskolába járás alól. Ez idő alatt is köteles a tanuló a számára megküldött tananyagokat feldolgozni, a feladatokat elkészíteni, és azokat a megbeszélt időre és módon a szaktanárnak eljuttatni.

Az a tanuló/pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Amennyiben az iskola valamely tanulója vagy dolgozója bizonyítottan koronavírussal fertőződött, köteles az iskola felé írásban bejelenteni. A bejelentést az igazgató haladéktalanul jelzi felettesének. Egész osztályra vagy egész iskolára vonatkozó digitális munkarendet az Operatív Törzs, rendkívüli szünetet pedig az Oktatási Hivatal rendelhet el, melyről az intézményt értesíti.

A járványügyi intézkedések a közzétételtől érvényesek és a visszavonásukig érvényben vannak.

 

Németh Gábor sk.
igazgató

  


2020.08.27.

IGAZGATÓI TÁJÉKOZTATÓ - Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020/2021-es tanévet hagyományos oktatási formában kezdjük szeptember 1-jén.
Az oktatási intézményekre érvényes járványügyi előírásokról a mellékelt linken tájékozódhatnak:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/tanevnyito_2020/intezkedesi_terv_koznev_int

A 9.A. és 9.NY osztályokban tanulók szüleinek 2020.szeptember 4-én 17 órakor tartunk szülői értekezletet.

 

Németh Gábor 

igazgató


2020.08.27. 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az új tanév 2020. szeptember 1-jén, kedden kezdődik.

NAPPALI TAGOZAT

8.30 - gyülekezés a gimnáziumban
9.00 - Veni Sancte szentmise és évnyitó a szobi Szent László plébániatemplomban

Ezt követően 3 osztályfőnöki órára kerül sor.

Tankönyvosztás:
11-12.évfolyamok: keddi nap
9-10. évfolyamok: szerdai naptól folyamatosan

Megjelenés ünneplőben.

ESTI TAGOZAT

2020. szeptember 1. kedd
16.30- tanévnyitó megbeszélés a gimnáziumban

 


2020.07.10.

Kedves Érdeklődő!

 

Tájékoztatjuk, hogy intézményünkben,

2020. augusztus 12-én (szerda) és 2020. augusztus 19-én (szerda) lesz ügyeleti nap 9-15 óra között.

2020. augusztus 24-től , hétfőtől-péntekig az ügyintézés 9-15 óra között.

 

ESTI TAGOZATOS GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOKBA IS EZEKEN A NAPOKON LEHET BEIRATKOZNI!

 

Telefon: 06 30 944 4937
E-mail: szlaszlo.titk@gmail.com


 2020.07.03.

Kedves Diákok!

Az 2020. augusztusi javítóvizsgák időpontjai és tételsorai megtekinthetők a Gimnázium / Javítóvizsga menüpont alatt: MEGTEKINTÉS

Eredményes felkészülést kívánunk!

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.06.09

Kedves Diákok!

A digitális távoktatás és egyben a tanév végéhez érkeztünk. 2020. június 15.-én mindannyian megtudhatjátok a tanév során kifejtett munkátok eredményét. A hatályban lévő rendelkezések szerint tanévzáró ünnepséget nem tarthatunk. A bizonyítványokat osztálykeretben vehetitek át. Ez majd a következő időrendi beosztás szerint történik:

  9:00 óra   9/NY osztály

10:00 óra    9/A osztály

11:00 óra   10/A osztály

12:00 óra   11/A osztály

Kérlek, Titeket ne feledkezzetek meg a maszk viseléséről, hiszen továbbra is nagyon fontos, hogy: VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.06.05.

Kedves Végzős Diákok!

Régóta várunk erre a napra. Nos, elérkezett. Az érettségi vizsgák eredményének hivatalos közlése, azaz az érettségi bizonyítványok átadása 2020. június 16.-án 13:00 órakor lesz. Gyülekező 12:30-tól a gimnázium aulájában lesz.

 

A szóbeli vizsga kezdő időpontja 2020. június 16. 8:00 óra. Minden szóbeli vizsgázónak 7:30 –ra meg kell érkeznie a gimnáziumba.

 

Kérlek Titeket, hogy legyetek pontosak.

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.05.26.

Kedves Végzős Diákok!

Véget ért az érettségi írásbeli vizsgaidőszak. Hogy milyen eredményt értetek el, azt megtudhatjátok a kijavított vizsgadolgozatok megtekintésekor. Ennek időpontja: 2020. május 28-29.

A dolgozatokra 2020. június 2. napján 16:00 óráig lehet észrevételt tenni. A határidő elmulasztása jogvesztő. Észrevétel kizárólag a javítási-értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető.

Kérlek Titeket a megtekintésre ne csoportosan érkezzetek. Vigyázzunk egymásra!

 

Hockné György Éva
igazgató


2020.04.28.

Rendkívüli felvételi eljárás

 

Kedves nyolcadikos diák, kedves szülő!

Intézményünk rendkívüli felvételi eljárást tart 2020. május 11-24. között. A megadott napokon 12-15 óra között van lehetőség a felvételi elbeszélgetésre. 

Amennyiben szeretne részt venni, a felvételi eljáráson, kérem előzetes bejelentkezését a 06 27 370-121-es telefonszámon, vagy a szlaszlo.titk@gmail.com email címen. Kérjük, a gyermek hozza magával az ellenőrzőkönyvét, vagy az elektronikus napló kinyomtatott oldalait,  tanév végi eredményeket a felső tagozaton - bizonyítványmásolatokat, a központi írásbeli vizsga eredményéről szóló hivatalos dokumentumot, SNI, BTM szakvéleményt - amennyiben van!

 


 2020.04.17.

Kedves Végzős Diákjaink!

A sajtóból már értesülhettetek arról, hogy az idei érettségi időszak 2020. május 04-én kezdődik. Az érettségire vonatkozó szabályokat a Magyar Közlöny 2020. április 16-i számában találjátok meg. Keressétek a 119/2020. (IV.16.) Kormányrendeletet az érettségi megszervezéséről. A rendeletben a különböző tantárgyakból az írásbelik napját, kezdési időpontját is megtalálhatjátok.

Fontos információ, hogy idén sem előrehozott érettségit, sem szintemelő érettségi vizsgát nem lehet tenni. Ezeket a jelentkezéseket az Oktatási Hivatal hivatalból törli. A végzős évfolyamra járó diákoknak néhány tantárgy kivételével csak írásbeli vizsgát kell tenniük. Ha ennek ismeretében bárki úgy dönt, hogy módosítani szeretné a jelentkezését, akkor megteheti azt. 2020. április 21-én éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet. A benyújtás módjára vonatkozó információt az Oktatási Hivatal honlapján találtok. Remélem, mindannyian úgy érzitek, hogy kellőképpen felkészültetek az elmúlt időszakban és abból sem származik semmilyen hátrányotok, ha most vállalkoztok az érettségire, tehát találkozunk 2020. május 04-én, a megmérettetés első napján.

A hátralévő időszakra további hatékony felkészülést kívánok!

 


2020.04.08.

Gimnáziumunk minden kedves dolgozójának, diákjának Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk! 
Bár a koronavírus járvány idején nem tudtunk/tudunk együtt készülni az ünnepekre, reméljük, hogy az alábbiak közlésével hozzájárulhatunk az otthoni, családi körben történő lelki felkészüléshez. 
 
 
Az iskola vezetősége

2020.04.03.

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy kedves kollégánk,

Csabák István

 2020. április 02-án visszaadta lelkét Teremtőjének.

EMLÉKE SZÍVÜNKBEN ÖRÖKKÉ ÉL!

„ Küzdöttél, de már nem lehet

a csend ölel át és a szeretet.

          Csak az hal meg, akit elfelejtenek,

         örökké él, akit nagyon szerettek.”

/Tóth Árpád/


 

Ügyintézés a titkárságon: kedden 9-11 óra között.


 

Kedves Diákok! 

Mint azt tapasztalhattátok, gimnáziumunkban kezdetét vette egy új időszak. Startolt a digitális távoktatás. A hét elején az osztályfőnökötök és a titeket tanító szaktanárok felvették veletek a kapcsolatot a Google Classroom informatikai rendszerben. A továbbiakban ez lesz az oktatás fő helyszíne.
Minden tanuló órarendje szerinti összes tantárgyához létrejött egy virtuális Tanterem. A tananyagot, a feladatokat azon a felületen kapjátok meg. A tanáraitok a továbbiakban ott tartják Veletek a kapcsolatot. A kapott üzeneteknek megfelelően kell elvégeznetek a napi feladatokat. Sok feladat határidős lesz, tehát napi szinten kell foglalkoznotok a tanulással.
Felhívom a figyelmeteket, hogy a tanárok által megadott határidőket tartsátok be, mert komoly következményei lesznek annak, ha valaki nem látogatja napi rendszerességgel a Tantermet, s az ott kapott feladatokat nem végzi el határidőre. 
Tanáraink a kiadott feladatokat értékelhetik, vagyis születnek jegyek a távoktatás időszakában is. 
Biztos vagyok benne, hogy jól tudunk majd együttműködni ebben a formában is, és sikeres tanévet zárunk júniusban.
 
Hockné György Éva
igazgató

 

Tájékoztató a digitális munkarend átmeneti intézkedéseiről

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményeknek szóló 1102/2020.(III.14.) Korm. határozatban, valamint az emberi erőforrások miniszter a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről szóló 3/2020.(III.14.) EMMI határozatban az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. Ennek megfelelően gimnáziumunk 2020. március 16-tól bevezette a tantermen kívüli, digitális munkarendet.
 
Kedves Diákok! 
 
2020. március 16-17. tanítás nélküli munkanapok lesznek. Március 18-ától, szerdától, digitális munkarendben folytatódik számotokra is a tanítás. Ez azt jelenti, hogy bár nem jöhettek iskolába, a tanáraitoktól kapott útmutatások szerint folyamatosan tanulnotok kell, hogy a tanévet sikeresen be tudjátok fejezni. Tehát a tanév rendje szerinti tanítási napokon nincs tanítási szünet!
Az iskola nevelőtestülete azon dolgozik, hogy a jövőben a digitális munkarend szerint megkapjátok a szükséges tananyagot és segítséget az otthoni tanuláshoz. Mostantól sokkal nagyobb lesz a felelősségetek abban, hogy fegyelmezetten, okos időbeosztással elvégezzétek a feladatokat és betartsátok az útmutatásokat! A nevelőtestület meg fogja találni a módját annak, hogy a körülményekhez alkalmazkodva tanár és diák egyaránt eredményesen tudjon együttműködni, és sikeresen be tudjuk fejezni a tanévet.
Mi most a legsürgetőbb teendőnk?
 
1. Tanulás – tananyag
Átmenetileg, az első héten szerdától a tanáraitok a facebook messenger felületén jelezni fogják nektek, hogy ezen a héten pontosan mit kell otthon megtanulnotok és milyen határidővel, milyen feladatokat kell elvégeznetek.
A héten folyamatosan kialakítjuk a digitális tananyagbázist, amelyben szerepelni fog minden olyan tankönyv, munkafüzet, egyéb módon elérhető tananyag, amiket használnotok kell az otthoni tanuláshoz. Kérünk Benneteket, hogy valóban ezeket használjátok! 
2020. március 23-tól feltehetően egységes, digitális oktatásra alkalmas rendszeren keresztül tartjuk majd Veletek a kapcsolatot.
 
2. Tanulás – hogyan?
Okos időbeosztással, napirenddel, a tanulás ritmusának kialakításával. Mindenképpen a megadott határidőig végezd el a feladatokat, ne halogass, ne “torlódjanak” fel a tanulnivalók!
Az otthoni tanulás egyelőre nem karantén, a lakásból kimozdulhatsz, de szervezett programokon ne vegyél részt! Olyan helyre ne menj, ahol tömegek vannak.
Reméljük minél hamarabb véget ér ez a rendkívüli időszak, ismét találkozunk és még sok közös programban lesz együtt részünk!
 
 
                                          Hockné György Éva
                                                   igazgató

 


 

Kedves Diákok, Szülők!

 

2020. március 16-tól kötelező digitális távoktatás keretében tanítunk. Kérjük senki ne jöjjön a gimnázium épületébe újabb intézkedésig. A hagyományos tanítás szünetel. A részletes oktatásról a hétfői napon adunk tájékoztatást itt a honlapon.

Kérjük a diákokat, hogy email címükről indítsanak egy levelet nevükkel, osztályukkal az alábbi e-mail címre:

szlaszlo.titk@gmail.com

Akinek nincs e-mail címe, kérjük regisztráljon a www.gmail.com oldalon.

 

Bármilyen kérdés esetén kérjük hívja a titkárságot az alábbi számon:

0627 370121

 Az alábbi időpontokban vihetőek el az épületben maradt taneszközök:

10-12 óra között: 9a, 9ny

12-14 óra között: 10a, 11a

14-16 óra között: 12a.

Fontos, hogy ne csoportosan gyertek be, hanem 1-2 fő egyidőben. Többiek az udvaron várakozzanak.


 

Ideiglenes felvételi jegyzék

 

Ide kattintva elérhető ideiglenes felvételi jegyzékünk.


 

Szóbeli elbeszélgetés

Kedves nyolcadikos diákok, kedves szülők!

Egyházi fenntartású gimnázium lévén, lehetőségünk van szóbeli elbeszélgetés szervezésére. A szóbeli elbeszélgetés során azt vizsgáljuk, hogy a jelentkező az iskola által támasztott követelményeknek (általános: gimnáziumi oktatás, speciális: egyházi nevelés, hittani ismeretek) megfelel-e. Ennek érdekében kötetlen beszélgetésre kerül sor a szülő jelenlétében.

A szóbeli felvételi elbeszélgetésre előzetes bejelentkezést kérünk! A bejelentkezés történhet:

  • 06 27 370 121-es telefonszámon,
  • szlaszlo.titk@gmail.com -ra történő e-mail küldésével,
  • űrlap kitöltésével ide kattintva.

 

 


NYÍLT NAPOK A GIMNÁZIUMBAN

Kedves nyolcadikos diákok, kedves szülők!

 

Az alábbi időpontokban nyílt napot szervezünk a gimnázium életébe való betekintés céljából:

2019.november 13.

2019. november 14.

2019. november 26.

A program 8:30 órakor kezdődik. Lehetőség lesz óralátogatásra, kötetlen beszélgetésre diákokkal, tanárokkal, illetve diákjaink "élménybeszámolóit" tekinthetik meg.

Előzetesen az alábbi telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat: 

06 27 370 121 

Várjuk Önöket szeretettel!

 


 


 

A 2019-es zarándoklat képei felkerültek a Fotógalériába.

A képeket Ferenci Noel készítette. 

 

Gimis pólók


Tanévkezdés

Információk a tenévkezdéssel kapcsolatban.


Verébtábor


NYÁRI SZÜNET


HULLADÉKGAZDÁLKODÁS


Kompetencia mérés


Beiratkozás

2019-05-24 22:15:11

Tankönyvek

FONTOS!

Kérjük a kedves szülőket, tájékozódjanak ide kattintva! 

Köszönjük!


Rendkívüli felvételi eljárás

2019-05-08 14:25:49

 

KAPCSOLAT:

SZENT LÁSZLÓ GIMNÁZIUM, SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

2628 SZOB ÁRPÁD U. 11.

TEL: 06 27 370 121 

       06 30 944-4937

EMAIL: szlaszlo.titk@gmail.com


 

 

 facebookemail